Blog 4 – Woensdag

Kinderwerk

we begonnen zoals elke ochtend met zingen en dansen. De kinderen deden leuk mee en hadden veel plezier. Na het zingen was er een toneelstuk over de barmhartige Samaritaan. Ondanks dat we het toneelstuk maar 1 keer hadden geoefend ging het super goed en genoten de kinderen ervan.

Daarna gingen we poppetjes knutselen van papier en stof. Elk kind maakte 2 poppetjes. 1 voor zichzelf en 1 voor in de kerk. om er een mooie slinger van te maken.

Het spel van de dag was dat 2 kinderen met een ballon tussen hun in een parkour moesten af gaan zonder de ballon met de handen aan te raken.

Huisbezoeken

in de middag zijn er verschillende gezinnen bezocht. 1 hiervan was heel bijzonder. dit was een gezin van 4 kinderen. binnen in huis lag een onbekende man in bed. deze man was niet de vader van de kinderen. de oudste zoon had een handicap. de dochter zorgde voor het gezin. en de moeder had gedronken. maar het verontrustende was de baby van 7 maanden.deze baby was veelste klein voor haar leeftijd en kreeg alleen bananen als voedsel. aan dit gezin hebben we kleding en een voedsel pakket gegeven. hierna werd de moeder erg geëmotioneerd. ze was er dankbaar en begreep niet waarom wij dat voor deden. de baby liet ons die middag niet los. daarom zijn wij die zelfde middag nog naar de apotheek gereden om daar baby melk poeder te kopen voor deze baby. dit hebben we deze middag nog bij de moeder gebracht. Ze vond dat wij haar te veel gaven maar ze had het gelukkig wel aangenomen. Omdat de moeder nog meer alcohol op had dan eerder die middag hebben we de dochter moeten uitgeleggen hoe de babymelkpoeder gebruikt moet worden.

Leave a Reply