Wat we doen

Projecten en bezigheden

Bouwen

Er wordt momenteel (maart '23) gebouwd aan het Multifunctioneel Centrum (MFC). Naast dit MFC bouwen we een kerk die ruimte biedt voor de plaatselijke gemeente om samen te komen. De kerk is nu gevestigd in een ruimte niet groter dan een huiskamer. Het MFC is al deels in gebruik genomen als zondagsschool en voor andere activiteiten. Dit jaar hopen we de bouw compleet af te ronden.

Huisbezoeken

Als wij naar Oles'k gaan bezoeken we altijd meerdere gezinnen. Tijdens deze bezoeken brengen we kleding of voedselpakketten. Door deze bezoeken bouwen we vertrouwelijke relaties op en komen we achter de noden van de mensen. Veel kinderen hebben geen veilige thuisbasis. Daarom is het ook belangrijk dat het MFC inmiddels in gebruik genomen kan worden, zodat de kinderen daar een plek hebben om samen te komen.

Winterhulp

In de winter gaan we altijd een week heen om voedselpakketten rond te brengen (zie ook ons laatste blog van maart '23). Samen met mensen van het Rehabilitatiecentrum gaan we bij gezinnen langs waar dit het meest nodig is om een voedselpakket te brengen of andere praktische hulp te brengen waar mogelijk. Vanuit de overheid is er niet voldoende financiële ondersteuning voor de gezinnen om rond te komen.

Kinderwerk

#Door de oorlog tijdelijk helaas niet mogelijk: Tijdens de jaarlijkse werkweek organiseren we 4 ochtenden kinderwerk. Tijdens het kinderwerk wordt er geknutseld, gezongen, gedanst, gespeelt en veel gelachen. Tijdens deze week willen we de kinderen een mooie tijd geven en hen de liefde van Jezus brengen en laten zien. We laten ze zien dat ze kunnen kiezen voor een leven met toekomst en ze hierdoor uit een uitzichtloze situatie halen.

Werkweek

#Door de oorlog tijdelijk helaas niet mogelijk: Een week per jaar gaan we met een groep naar Oles’k toe.
Tijdens deze week overnachten we op het terrein van het Rehabilitatiecetrum in tenten. Deze week trekken we veel op met de mannen van het Re-hab. We gaan samen met ze bouwen, gezinnen bezoeken en het kinderwerk verzorgen.