Gaaije, Ria, Robert en Erik zijn naar Oekraïne afgereisd voor de laatste voorbereidingen voor de werkweek! Nog maar een paar weekjes…

Afgelopen donderdag zijn we richting Olesk vertrokken voor de voorbereiding van de reis die op 15 juni van start gaat. Wat een mooi weerzien! Kinderen die ons omhelzen en echt blij zijn dat we weer in Olesk zijn. Ook op het Rehab is het een hartelijk weerzien.
Ivm de bouw van het multifunctioneel centrum stonden er een aantal meetings gepland in de avonduren. Overdag zijn we in Olesk en op het Rehab.
Zondag hebben we de kinderkerk een bezoek gebracht. (Vanwege het prachtige weer op het schoolplein) Dit was echt bijzonder, waar 1,5 jaar geleden 5 kinderen de zondagsschool bezochten zijn het nu al veel meer. Veel kinderen zijn blij dat we erbij zijn en natuurlijk moet een liedje van het kamp van vorig jaar worden herhaald. Prachtig om te zien hoe deze kinderen gegroeid zijn, hoe ze meezingen en luisteren naar Yuri die de dienst leid. Na de dienst hebben we een aantal mensen in het dorp bezocht wat wederom zeer bijzonder was.
Omdat we het appartement van de kerk in Novovolynsk mogen gebruiken als onze thuisbasis moeten we wel elke dag naar Olesk heen en weer rijden. Maar geen probleem, een gemeente lid stond zijn oude Lada uit 1977 af om de afstand van 57 km naar Olesk te overbruggen. 40 liter gas voor een retourtje, dus elke morgen eerst tanken voordat we kunnen rijden. Een heel avontuur.
Zondagavond waren we uitgenodigd voor een BBQ van een huiskring ergens in de natuur. Dit was echt gezellig maar vanwege de vele muggen toch op tijd naar huis.
Vandaag (maandag) gaan we de mannen van het Rehab meehelpen met de voorbereiding voor de reis die komen gaat.

Leave a Reply