Winterhulp 2019 – (Vrij)dag 8

By 1 februari 2019Winterhulp

УВАГА! Ми не рекомендуємо використовувати автоматичний онлайн переклад з голландської на українську тому, що він спотворює текст оригіналу.
Наша ціль – допомогти людям в Олеську. Ми не хочемо бути грубими, або виражати щось негативне. Причина того, що ми ведемо цей блог – це інформувати людей, яким цікаво те, що ми робимо під час подорожі.
Просимо вибачення, якщо ми образили когось.

Дякуємо за розуміння, команда “Believe in Oles’k”!

5.00 uur. Opstaan! Blegh. Slechte nacht. Drie uurtjes slaap gehad en daarna wakker gelegen vanaf drie uur. Te druk in m’n hoofd om weer in slaap te komen. Het positieve is dat we vandaag weer naar huis gaan. 😘De rest heeft wel goed geslapen. We pikken om 6.00 uur Igor op, de man die ons ook van het vliegveld gehaald heeft maar rijden niet met zijn auto maar met de auto waar we al de hele week gebruik van maken. Wanneer we echter zo’n twintig minuten onderweg zijn rijden we hard door een kuil heen en een lampje op het dashboard springt aan. De motor begint moeilijk te doen en Harmjan besluit te stoppen. We kunnen ook niet anders want de auto geeft het op.

We lopen rond de auto om te zien of er misschien olie lekt of een andere vloeistof maar we kunnen niets vinden. Na een aantal keren de auto opnieuw proberen te starten zonder resultaat en wat gemorrel onder de motorkap besluit Igor een tegenligger aan te houden. Dat lukt direct en Igor vertrekt naar Novovolynsk om zijn eigen auto op te halen. Wij kruipen gezellig in ons eigen gebakje en proberen warm te blijven. Buiten is het nog donker en rond het vriespunt. Brrr. Al snel daald de temperatuur in de auto en wachten duurt lang. Yuna belt: “Igor krijgt zijn eigen auto niet aan de praat. We horen straks meer.” Klik. En slik…. Wachten maar weer. Ondertussen rekenen wij uit op welke tijd we toch echt rijden moeten om op tijd in Lviv te zijn. Het zal er om spannen. Telefoon. Yuna: “Enige optie is een taxi. Vijftig euro.” Prima. Als we maar in Holland komen. Na zo’n twintig minuten arriveert de taxi met Igor.

Snel de koffers overpakken, Igor bedanken en rijden maar. Met een rot gevoel laten we Igor achter bij een kapotte auto. Hij wordt zo door Andrew opgepikt. Gelukkig. De zwijgzame taxichauffeur brengt ons naar Lviv waar we, ondanks de verkeersdrukte en de slechte wegen, precies een uur vóór ons vliegtuig vertrekt, aankomen. Chauffeur betalen, iedereen nog naar het toilet en snel naar de incheckbalie.

Alles goed. Zonder problemen door de douane heen en naar de gate. Achteraf gezien hadden we niet tien minuten later moeten aankomen want we zien op de borden dat de incheckbalie al gesloten wordt. We kunnen redelijk snel door de gate maar moeten daarna in een soort sauna nog wel zo’n drie kwartier wachten tot het vliegtuig er is. Die heeft weer vertraging opgelopen in verband met het slechte weer in Duitsland. Eindelijk kunnen we aan boord en de vlucht gaat beginnen.

Tijdens de reis maak ik de blog van gisteren af en start alvast met deze laatste. Harmjan, Robert en Miranda liggen te slapen. Buiten is weinig te zien doordat er een dicht wolkendek is. Alle tijd dus. Om 13.30 (12.30 uur nederlandse tijd) wordt de landing ingezet en dus kan ik zo de blogs van gisteren en vandaag uploaden.

Binnenkort zullen we nog wat video’s en verhalen delen. Ik kom er achter dat ik af en toe wel iets vergeet te vertellen of te laten zien in de blog. Tsja. Er was ook zo veel te beleven. 😉 Houdt dus Facebook en de website in de gaten voor meer verhalen en nieuws.

Tot straks in Assen. 👍

Leave a Reply