Winterhulp 2019 – (Vrij)dag 1

By 27 januari 2019Winterhulp

УВАГА! Ми не рекомендуємо використовувати автоматичний онлайн переклад з голландської на українську тому, що він спотворює текст оригіналу. Наша ціль – допомогти людям в Олеську. Ми не хочемо бути грубими, або виражати щось негативне. Причина того, що ми ведемо цей блог – це інформувати людей, яким цікаво те, що ми робимо під час подорожі. Просимо вибачення, якщо ми образили когось.

Дякуємо за розуміння, команда “Believe in Oles’k”!


Telkens als de wolk boven de tent omhoogging, reisden de Israëlieten verder. En ze rustten steeds uit op de plaats waar de wolk bleef hangen. — Numeri 9:17 (Bijbel in Gewone Taal) – De Bijbeltekst van de dag op mijn email vandaag. Vandaag gaat zo gezegd onze ‘Wolk’ omhoog en blijft hangen boven Oekraïne. God gaat voor ons uit en met ons mee. De reis voor winterhulp is begonnen.

Vanmorgen ging om 2.30u de wekker. Om 7.10u vertrekt het ✈️ vanuit Weeze (D) en we landen 2 uur later in Lviv. Daar worden we opgehaald door Andrii, de voorganger van het kerkje in Oles’k.

Gelukkig voor ons zijn de temperaturen in Nederland op dit moment redelijk gelijk aan die in Oekraïne waardoor we al zijn geacclimatiseerd. 😉

Op deze reis gaan we langs bij de armsten van Oles’k om voedselpakketten en kleding uit te delen en om op eventuele andere noden in te spelen. Tijdens deze reis zullen we ook diverse gesprekken voeren en contact onderhouden met de direct betrokkenen van ‘Believe in Oles’k’ ter plaatse. Fijn ook om elkaar daar weer te treffen. We moeten ook nog wat opnames maken tbv de Nederland Zingt Dag van de EO die op 6 april plaats vindt.

We gaan proberen om elke dag één of meerdere berichten te plaatsen dus ben je nieuwsgierig naar onze belevenissen, houdt dan Facebook en/of de website in de gaten.

Leave a Reply