Blog 2 reis augustus 2021

By 23 augustus 2021Augustus 2021, Blog

22-08-2021

Vandaag zouden we graag naar Oles’k gaan maar dat staat voor morgen op het programma, nu naar de kerk in Novovolynsk. De ковчег kerk wat betekent: de Ark. Daar ontmoeten we Ira, Andrew en Yuna. Een prachtig weerzien na zo’n lange tijd. Naast ons in de bank heeft Ira de preek vertaald en zo krijgen we deze zondagmorgen toch de boodschap mee. Prachtig om te horen hoe gemakkelijk zij dit doet.

Na de koffie en lunch hebben we het eerder genoemde EO huis bezocht. Hier woont een gezin met 11 kinderen. 5 eigen en 6 geadopteerde kinderen. Een liefdevol gezin met het hart op de juiste plek, 6 extra kinderen opnemen in jou gezin doe je toch niet zomaar .

In de Oekraïne moeten alle school spullen zelf worden aangeschaft en dat is voor hun een grote uitgave. Ieder kind heeft elk jaar gemiddeld 50 schriften nodig. Een schrift heeft ook maar 12 bladzijden. Elke proefwerk of toets is 1 schrift. De in Nederland gevulde etuis worden in dit gezin dan ook goed ontvangen
Om rond te komen worden er groenten verbouwd in kassen. Deze groente kassen van hout waren niet bestendig tegen het Oekraïense klimaat en zijn voor een groot deel ingestort..

 

Op dit moment zijn met hulp uit Nederland de nieuwe kassen in aanbouw.

Het is alweer laat in de middag als we richting Novovolynsk rijden en na een goede maaltijd en koffie gaan we naar ons hotelletje om op tijd te gaan slapen want morgen gaan we naar Oles’k!

Leave a Reply