Eindelijk weer naar Oles’k Blog 1 reis augustus 2021

By 22 augustus 2021Blog

Vrijdagmorgen half 10 vertrokken Gaaije en Ria met Ronald en Simone naar de Oekraïne , na anderhalf jaar is het nu eindelijk mogelijk om de mensen in het dorp Oles’k weer te ontmoeten. Wat zullen we daar aantreffen? We hebben veel verhalen gehoord maar nu mogen we het weer met eigen ogen gaan zien.

Er is besloten om deze keer met de auto naar Oles’k te rijden, een stevige rit en een lange zit. Na een tocht door Duitsland met hier en daar een file komen we bij het ons bekende “restaurant Mak” net over de Poolse grens. Voor ons bekend omdat dit een vaste stop is als we met de grote groep naar Oles’k reizen.

Na een goede maaltijd zet chauffeur Ronald de auto op cruise control en gaat het in rap tempo richting Warschau, vanaf hier is de snelweg verleden tijd en moeten we het met tweebaanswegen doen. Halverwege de nacht doen we even 2 uur de ogen dicht om vervolgens rond 7 uur bij de Oekraïense grens te arriveren.

Zoals altijd is dit een lastige hindernis, de Poolse kant gaat vrij snel maar aan de Oekraïense kant doet men hun uiterste best om indruk te wekken. De auto wordt van binnen en buiten bekeken, een drugs hond loopt zoekend en snuffelend om de auto op zoek naar spul wat menig mens in hogere sferen brengt. Maar zoals wij wel maar de douane nog niet weet is er uiteraard niks te halen.
Nadat de paspoorten worden bekeken alsof ze deze nog niet eerder hebben gezien mogen we naar 2,5 uur dan eindelijk de Oekraïne binnen. YES….we zijn binnen en kunnen nu zonder problemen richting Novovolynsk rijden waar we tegen 11 uur zaterdagmorgen arriveren.

Voor deze reis hebben we onderdak gevonden in een hotel wat Andrew voor ons geboekt heeft. Nadat de spullen op de kamer gebracht zijn gaan we eerst wat eten bij één van de restaurantjes welke ondertussen bij ons al wel bekend zijn.
Omdat Andrew en Yuna en ook Ira deze dag nog druk zijn besluiten we om toch even wat achterstallige slaap weg te werken en gaan we naar ons hotel om even de ogen dicht te doen. We brengen nog een bezoek aan Chris op de boerderij waar we hartelijk worden ontvangen.

Ook Chris heeft in anderhalf jaar geen Nederlandse mensen op bezoek gehad. Nadat we alles op de boerderij hebben gezien met de daarbij behorende enthousiaste uitleg van Chris nemen we afscheid en rijden weer terug richting Novovolynks. Onderweg rijden we bij het EO huis langs waar al druk wordt gebouwd aan de nieuwe kassen.

Na nog wat gegeten te hebben en God gedankt voor de mooie en veilige reis duiken we moe maar voldaan ons bed in.

Leave a Reply