Blog 5 reis augustus 2021

Na een goede nachtrust zitten we om 8 uur aan tafel. Na God gevraagd te hebben of Hij deze dag met ons mee wil gaan genieten we van het eenvoudig ontbijt.

Het is 9 uur als we bij Ira op de stoep staan om haar op te pikken. Eerst naar haar kantoor waar een doos met schriften staat die we hebben besteld. Vervolgens naar de markt om extra etuis te kopen. Omdat we in het begin van de week al een aantal bij de vrouw met de aangenomen kinderen hebben achtergelaten zijn er nu te weinig. Wederom zijn we blij met Ira die in rap tempo het nodige besteld. De vrouw achter de kraam is een beetje onthand omdat ze op dit tijdstip nog niet alles heeft uitgestald. Maar een klant met een grote vraag laat je niet lopen en ze begint de nodige spullen te verzamelen. Snel gaat het niet, daarom gaat Simone voor ons koffie to go ophalen bij een winkel vlakbij.


Na alles ingeladen te hebben gaan we weer richting Olesk. Na mooie en goede gesprekken onderweg hoe de toekomst eruit ziet als het MFC klaar is komen we aan bij de weg die ons richting het Rehab voert hier moet volgens ons het deel van onze voorbumper liggen welke we gisteren zijn kwijtgeraakt. De weg is nog slechter dan gisteren vanwege de vele regen.

Bijna aan het eind van de weg zien we iets zwarts liggen en waarrempel daar ligt het deel wat we missen. Ronald waagt zich in de blubber om het te pakken, het is nog heel en kan zonder veel problemen weer worden gemonteerd denken we, toch leggen we het maar achterin om het niet weer te verliezen.
Op het Rehab hebben we een gesprek met Sacha over hoe hij op het Rehab is gekomen. Zwaar onder de indruk van wat God heeft gedaan in het leven van deze man luisteren we naar zijn verhaal. Na verloop van tijd komen ook Andrew en Yuna binnen en samen gaan we zingen en heeft Andrew een woord wat hij graag met ons wil delen, Joh 15. de wijnstok en de ranken. We kunnen alleen dit werk doen als we dicht bij Hem blijven. Na een gebed gaan we ons gereed maken om nog een aantal gezinnen te bezoeken.
Onderweg komen we bij het MFC langs waar de auto staat van het bedrijf welke de vloer gaat afmaken, we gaan gauw naar binnen om kennis te maken. De man is druk bezig met het leidingwerk voor het sanitair.

Deze wordt het leidingwerk klaar gemaakt en komt er een laag isolatie op de reeds aanwezige betonvloer. Volgende week wordt dan de afwerkvloer aangebracht en de plavuizen gelegd.
Nadat Ria en Simone de man hebben geholpen met het sorteren van de koppelingen gaan we op stap naar de gezinnen.

We gaan een aantal gezinnen bij langs en de etuis vinden langzaam hun weg naar de diverse kinderen. Als laatste komen we bij Diana en Sorjana, deze meisjes hebben een bijzondere plek in ons hart. (Dit was onze eerste ontmoeting alweer dik 4 jaar geleden.) Wat zijn ze groot geworden!
Na een prachtige begroeting vertellen ze iets over hun dagelijks leven. En ook hier worden spullen uitgedeeld.

Het gezin woont nog steeds in een huisje wat er niet best uitziet. Het voorportaaltje komt helemaal los van het “ huis” en het zal niet lang duren of het zakt in.

Na afscheid genomen te hebben is het alweer tijd om richting Novovolynsk te rijden. Weer een dag met oneindig veel indrukken….

Leave a Reply