Dag 2 reis augustus 2022

By 23 augustus 2022Blog

Ondanks het luchtalarm hadden we goed geslapen. Na het ontbijt en gebed zijn we afgereisd naar het kampterrein van de kerk.
We werden hartelijk ontvangen door Andrii en Yuna. Het was een heerlijk terug zien na een lange periode.
Op het terrein was het een drukte van jewelste; overal kinderen, tenten, muziek en spelletjes.

Het kampweekend stond in het teken van het boek (en film) ‘De Christenreis’ van de Britse predikant John Bunyan. Na maanden van voorbereiding hebben ze deze bijzondere reis voor de kinderen nagebootst. Vele kinderen mochten deze reis maken en vele kinderen zijn door Gods liefde aangeraakt! Wat een zegen. Wij kregen een rondleiding van deze reis en ook wij werden aangeraakt door de overweldigende liefde van God. We sloten de ochtend af met een groepsfoto met de kinderen en leiding waarna we vertrokken naar de lokale markt.

Eenmaal aangekomen op de markt kwamen we twee oude vrouwen tegen die katjes verkochten. Ria ging het gesprek aan en mocht ze Gods rijke zegen geven. Ze werden zo vervuld van blijdschap dat ook Ria ervan straalde. God werkt ook door de taalbarrière heen.

In de middag mochten we Ira (tolk) gelukkig weer ontmoeten. Na een mooie ontmoeting gingen wij de stad in om telefoonkaarten te kopen en vertrokken we richting het EO huis om een prachtig gezin te ontmoeten.

Daar aangekomen werden we verwelkomt door de moeder van 6 eigen kinderen en 6 geadopteerde kinderen. Deze vrouw was vol liefde en we zagen de geborgenheid en veiligheid van deze plek. Na een gesprek mochten we de schooltassen en etuis uitdelen. Je zag de dankbaarheid in de ogen van deze prachtige kinderen. We kregen vervolgens een rondleiding op deze geheel zelfvoorzienende boerderij. We sloten af door onze waardering uit te spreken evenals Gods rijke zegen.

Na het avondeten besloten we moe en vol indrukken naar de supermarkt te gaan om water te kopen maar wie kwamen wij daar tegen? Sergei en Tanja. Dit was zo’n mooie, warme en bijzondere ontmoeting na zo’n lange tijd. Na hen kort gesproken te hebben spraken wij af voor de volgende dag en keerden wij vervolgens terug naar het hotel om te slapen.

One Comment

  • Margiena schreef:

    Wat mooi om jullie avonturen te volgen! Volgens mij zijn jullie volop aan het genieten! Gods zegen!

    Veel liefs Benjamin en Margiena

Leave a Reply