We zijn weer in Oles’k! Dag 1 reis augustus 2022

By 22 augustus 2022Blog

Na een voorspoedige reis kwamen we (Gaaije, Ria en Arjan) aan bij de Pools- Oekraïense grens. Lange rijen stonden reeds op ons te wachten. We hebben er ongeveer vijf uur over gedaan om de oversteek te maken. Het werd ons niet makkelijk gemaakt. Veel checks, tergende bureaucratie, veel vragen en warme zon. Later bleek de steeds verder oplopende spanningen tussen Polen en Wit-Rusland één van de redenen te zijn van de strikte controles.

Eenmaal in Oekraïne aangekomen zagen we de sporen van de oorlog en dat was best confronterend. In de stad bleek het ‘normale’ leven weer opgepakt te zijn. Dit gaf een veilig gevoel.

Na het avondeten hebben we ons hotel opgezocht. We bleken niet de enige gasten want er waren een aantal Engelstalige (waarschijnlijk Amerikanen) huurlingen. Nadat we onze kamers klaargemaakt te hebben voor de nacht, zijn we gaan slapen. We waren moe van de reis en de indrukken.

Midden in de nacht, ongeveer om 3 uur werden we gewekt door het luchtalarm. Dit was behoorlijk schrikken, maar hebben de slaap weer kunnen vatten, uitkijkend naar de nieuwe dag.

Leave a Reply